Tomteparad

Nu när vi har spelat alla dessa jullåtar de senaste veckorna, var det äntligen dags att visa upp sig lite. Idag var det dags för Skaras Tomteparad, där vi var injudna att spela. Trots kylan och blåsten (det hade varit stormvarning hela dagen lång) så klarade vi oss bra, och snygga var vi allt i våra nya – och fina uniformer. Personligen hade jag aldrig förstått hela den här ”grejen” med en julparad i Skara – vad var det man gjorde egentligen? Nej, det verkade lite överskattat. Men när vi kom väl kom dit – det kändes som om hela Skara hade tagit sig ut i blåsten, bara för att få se denna parad. Vart man än tittade såg man tomtar i alla åldrar, hundar klädda i Ho Ho Ho-jackor, julbockar på hjul, ponnyhästar med små vagnar som drogs efter…. Höjdpunkten var en man som till och med skaffat en dräkt som föreställde en tomte som blivit fångad av en gorilla… extremt uttänkt. Men väldigt roligt! Så trots allt regn och rusk så kunde man inte låta bli att  åtminstone få lite julstämning.
Spelandet gick väldigt bra tycker jag, det enda som var svårt var att hålla koll på noterna samtidigt som man var tvungen att se till så att inte baskern flög av…. Det slutade dock lyckligt. Eller ja, nästan. Det enda som gick förlorat var några noter som flög iväg med vinden, men det gick bra ändå, vad jag förstod det som.

Nu gäller det bara att se fram emot musikskolans julkonsert, men jag har inga tvivel om att det kommer gå dåligt – det känns som att vi börjar kunna det här med julstämning efter alla julkakor som sålts, och alla jullåtar som spelats!
//Sanna, flöjtistAbout Virpi